MosaeVino
22298
page-template-default,page,page-id-22298,theme-stockholm,stockholm-core-1.0.8,woocommerce-no-js,select-theme-ver-5.1.5,ajax_fade,page_not_loaded,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive

Ons Verhaal

MosaeVino

Mosaevino is ontstaan uit mijn liefde (noem het passie) voor dit mooie en veelzijdige land, met zijn pure keuken en mooie wijnhuizen.
Wanneer ik aan Italië denk, denk ik aan mijn tweede thuis. Dit is altijd zo geweest! De naam Mosaevino verwijst naar het Romeinse verleden van Maastricht. De Romeinen brachten in de eerste eeuwen na Chr. de wijnbouw tot aan de noordelijke grenzen van hun rijk. Zowel in Engeland als Zuid Nederland waren wijngaarden te vinden waar druiven werden verbouwd voor Romeinse soldaten. Deze hadden recht op een liter wijn per dag. Het is maar dat u het weet!

Italië is de grootste wijnproducent ter wereld; dit maakt dat Italiaanse wijn erg populair geworden is bij vele wijnliefhebbers. Wist u dat Italië zo’n 53 miljoen hectoliter wijn per jaar produceert? Van alle wijnen die wereldwijd gedronken wordt, komt er 25% uit Italië. Van Veneto tot in Puglia; van Lazio tot in de Marche. Er zijn maar weinig wijnlanden zo divers als Italië.
Daarnaast wordt in geen enkel wijnland in Europa zo enthousiast de biologische wijnbouw bedreven als in Italië. Dit alles wil ik graag met u delen, dus laat u verleiden en bekijk het assortiment. En denk ook eens aan de mogelijkheden die er zijn qua wijn-spijs. Want ik heb ook een voorliefde voor de Italiaanse keuken!
Welkom bij Mosaevino!

Gerty Simons

Het gezicht achter Mosaevino. Ciao, lo sono Gerty Simons, gek van mooie Italiaanse wijnen

Vanaf de dag dat ik kennis maakte met Italië, loopt dit land als een rode draad door mijn leven. Italië zit in mij en in mijn hart. Doordat ik er regelmatig mocht en nog steeds mag vertoeven, ken ik Italië nogal goed.
Italië blijft mij verrassen, telkens weer opnieuw…..

Zo ook de Italiaanse wijnen. Door veel te proeven en te leren heb ik mijn (wijn) smaak sterk ontwikkeld en verder aangevuld met een opleiding in de vorm van WSET ( Wine & Spirit Education Trust). Daarom ben ik in 2019 gestart met MOSAEVINO.

Al dit moois en lekkers van de 20 regio’s wil ik graag met jullie delen!
MOSAEVINO is een soort van uit de hand gelopen hobby, en niet een bron van inkomsten. Wijn is een late roeping! Het is eigenlijk gewoon ontstaan….

Mijn uitgangspunt is om uitsluitend hoogstaande Italiaanse kwaliteitswijnen te leveren uit vrijwel geheel Italië tegen aantrekkelijke prijzen, dit in combinatie met het juiste advies in wijn-spijs. Ik heb inmiddels een mooi assortiment samengesteld en ga dit nog verder uitbouwen/uitbreiden met eigen import van wijn gemaakt van voornamelijk autochtone druiven. Mag ik u meenemen op deze wijnreis online?

Want zoals men in Italië zegt:
Un giorno senza vino è come un giorno senza sole!